O mnie




Od kiedy pamietam jedzenie było bliskie nie tylko mojemu ciału, ale i sercu. Dzięki temu zainteresowanie tym co jem i jak mogę to przyrządzić stale rosło. Bardzo szybko oparłam swój jadłospis głównie o produkty roślinne, więc na wykazanie się inwencją twórczą w przygotowaniu posiłków było mnóstwo miejsca. Od zawsze nęciły mnie też desery. Urzekające w swej formie i kuszące treścią.

Momentem przełomowym w świadomym odżywianiu było dla mnie zrezygnowanie z pszenicy, nabiału i cukru. Otworzyło to drzwi do zupełnie nowych form i smaków i zachęciło do rozpoczęcia przygody z gotowaniem „na prawdę”. Od podstaw i z dbałością o każdy składnik. Pracując wówczas u boku wielu utalentowanych 'magików kulinarnych' miałam okazję obcować z multiplikacją  pięknych form i doskonałych smaków...no ale...jak na moje oko wszystko trzeba było jakoś poprzerabiać... Pojawiło się więc wyzwanie i chęc realizacji.

Efektem owch przeróbek są pyszne słodkości w nowych odsłonach: bez cukru, pszenicy, bitej śmietany itp.
Są one moim ukłonem w stronę wszystkich zdrowych łasuchów!

Pozdrawiam i życzę smaczego:)

Monika Mastyk